Article posted on : link to source
Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2016 → Får butiker lägga ut filmer på snattare på Facebook?

28 oktober 2016

Det blir allt vanligare att butiker publicerar filmer på misstänkta snattare eller skadegörare på Facebook. Polisen har vänt sig till Datainspektionen med frågan om det är tillåtet. Svaret kan du läsa i det senaste numret av Datainspektionens tidning, Integritet i fokus.

I massmedia kan man läsa om allt fler händelser då butiker lägger ut filmer från sin kameraövervakning på Facebook för att varna för misstänkta snattare eller skadegörare. Men, är det lagligt att göra så? Till vem får en butik egentligen lämna ut material från sin kameraövervakning? Svaren på dessa frågor får du i det senaste numret av Datainspektionens tidning, Integritet i fokus.

I tidningen kan du även läsa mer om Integritetskommitténs unika kartläggning av hoten mot den personliga integriteten. “Ibland betalar vi som vanligt, men ofta får vi betala för olika tjänster genom att dela med oss av uppgifter om oss själva och ibland också om våra vänner. Det är svårt för oss att förstå och ha en överblick över på vilket sätt våra personuppgifter samlas in, sprids och vidareanvänds. Det är i dag möjligt att behandla stora mängder uppgifter om oss på ett sätt som blir mycket närgånget”, skriver kommittén i sin rapport.

Du kan dessutom läsa om Säpos möjligheter att registrera uppgifter om IS-anhängare, franska Datainspektionens kritik mot Microsoft och mycket, mycket mer.

Integritet i fokus kommer ut fyra gånger per år. Du kan teckna en gratis prenumeration och får då hem tidningen i brevlådan. Tidningen kan även hämtas som pdf-dokument via Datainspektionens webbplats.

Du som inte redan har en gratis prenumeration kan teckna en här
Klicka här för att läsa tidningen som pdf-dokument

Integritet i fokus kan nu även läsas som digital tidskrift. Via den digitala upplagan kan du tipsa andra om artiklar i tidningen via Facebook, Twitter eller e-post.

Här hittar du den digitala tidningen

För mer information kontakta
Redaktör: Per Lövgren, tfn 070-736 10 80
Formgivning: Fredrik Karlsson, tfn 08-657 61 21

RSS
Här kan du prenumerera på våra nyheter via RSS.