Article posted on : link to source
Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2016 → Glasklart läge för drönare?

19 december 2016

En dom i Högsta förvaltningsdomstolen har slagit fast att drönare utrustade med kamera omfattas av reglerna i kameraövervakningslagen. Är läget därmed glasklart? Inte riktigt. I det senaste numret av Datainspektionens tidning kan du läsa mer om vad domen innebär i praktiken.

När Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att drönare omfattas av kameraövervakningslagen fick Datainspektionen en mängd frågor från oroade drönarföretagare som upplevde domen som ett totalt förbud. I det senaste numret av Datainspektionens tidning, Integritet i fokus, finns ett antal av de mest angelägna frågorna och svaren som rör drönare utrustade med kamera.

På kort tid har det publicerats tre olika undersökningar som rör svenskarnas användning av internet och inställning till hur deras personuppgifter används. Visste du att tre av fyra tvååringar har testat internet? Eller att var tredje svensk oroar sig för att stora internetbolag som Google och Facebook ska kränka den personliga integriteten? Läs mer om undersökningen i tidningen där du även kan läsa en intervju med konsumentombudsman Cecilia Tisell som menar att konsumenternas personuppgifter har blivit en handelsvara.

Integritet i fokus kommer ut fyra gånger per år. Du kan teckna en gratis prenumeration och får då hem tidningen i brevlådan. Tidningen kan även hämtas som pdf-dokument via Datainspektionens webbplats.

Du som inte redan har en gratis prenumeration kan teckna en här

Klicka här för att läsa tidningen som pdf-dokument

Integritet i fokus kan nu även läsas som digital tidskrift. Via den digitala upplagan kan du tipsa andra om artiklar i tidningen via Facebook, Twitter eller e-post.
Här hittar du den digitala tidningen

För mer information kontakta
Redaktör: Per Lövgren, tfn 070-736 10 80
Formgivning: Fredrik Karlsson, tfn 08-657 61 21

RSS
Här kan du prenumerera på våra nyheter via RSS.